Mensen met paarden

Iedereen die een paard heeft, met paarden rijdt of werkt en voor een uitdaging staat (wij spreken liever in termen als uitdaging in plaats van problemen) kan worden geholpen bij ons. De relatie waarin je staat tot je paard is hierin van wezenlijk belang en is ook het fundament voor de vooruitgang. Wij kijken daarom ook naar jouw aandeel als ruiter/ eigenaar en wij vragen je om eerlijk te kijken naar je eigen aandeel in wat er gebeurd in de relatie met je paard. Verantwoordelijkheid durven nemen en je gedrag aanpassen.

De gedachte hierachter is : eerst een goede afstemming in de communicatie, waarbij beide partijen hetzelfde idee hebb

en over wie de leiding heeft, dan pas kunnen we aan het paard vragen om zijn lichaam te trainen.

Wij werken met 5 basisprincipes:

1. Een paard heeft altijd een reden voor het gedrag wat hij vertoond. Het is aan ons als mens uit te zoeken wat de oorzaak is.

2. Op het moment dat er een storing in de communicatie is zullen we de vraag anders moeten aanbieden.

3. We willen zo zacht mogelijk weken maar zijn in ons streven daarnaar zo duidelijk als nodig is.

4. Minder is meer.

5. Geweld begint waar kennis ophoudt.

Om meer te begrijpen van de manier waarop paarden met elkaar communiceren is het van groot belang dat je de lichaamstaal van paarden kent. Dat je weet wat ze elkaar vertellen. Wij leren je deze lichaamstaal herkennen. Zo leren we je bovendien ook om problemen tussen paarden onderling op te lossen. Door samen te werken aan het samenzijn met soortgenoten groeit het zelfvertrouwen van het paard. Dat zie je terug in het rijgedrag. Maar dat niet alleen, doordat ook jij je paard beter leert verstaan wordt het gemakkelijker om aan te sturen op het gewenste gedrag.

Of heb je nog geen ervaring met paarden, maar trekken deze dieren je wel bijzonder aan? Ook dan hebben wij mogelijkheden voor jou! Neem gerust de vrijheid om contact te leggen met ons en wie weet wat wij voor jou kunnen betekenen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *