Op onze zorgboerderij werken we volgende principes van One Horse Life, een filosofie die samen met de BodyMarc ontwikkeld is door Anna en Pawel Marciniak, Wendy is de Nederlandse instructeur voor One Horse Life. Dit zegt Anna zelf over One Horse Life

OHL belichaamt iets wat heel belangrijk is voor mij; een simpele boodschap die mij op een dag gegeven is. Het kwam van buiten mijn bewustzijn, en ik voelde het gelijk op meerdere niveaus.

Het eerste en het basis level van deze boodschap is heel simpel – je paard heeft maar één leven. Wanneer je hem op stal laat staan terwijl jij socialiseert met je vrienden, tijd met je familie doorbrengt of bezig bent met je hobby, je paard is er nog steeds daar in de stal. En zijn hele leven en welbevinden hangen af van jouw bewustzijn. Misschien wacht hij op je opgesloten in een box; misschien staat hij in de wei met vriendjes. Er zijn vele mogelijkheden maar de boodschap blijft hetzelfde: als jij niet bij je paard bent leidt hij nog steeds het leven dat jij hem gegeven hebt.

En OHL heeft nog een diepere betekenis: het gaat over verbinding. Misschien heb je in je hoofd het leven van je paard ingedeeld in de sectie “sport”, “samenzijn”, “oefeningen”, “slechte activiteiten”,”goede activiteiten”, etc. Maar deze scheidingen zijn kunstmatig en brengen jou verder en verder weg van je paard. Jij en je paard hebben één gezamenlijk leven. En in dit ene gezamenlijke leven  van doen en zijn als je dit samen brengt kun je verlichting ervaren.

Bron: www.onehorselife.com