Stichting Zorgboerderij Paard en Relatie

Zoek je een dagbesteding met paarden, honden, kippen en konijnen?

Paard & Relatie is een heel bijzondere plek voor dagbesteding. Niet alleen houdt Paard & Relatie er een geheel eigen visie op na, bovendien worden er ook verschillende diersoorten ingezet. In een inspirerende en ontspannende omgeving is er ruimte en aandacht voor alles wat er op en om het erf leeft.

De waarde van dieren in hun rol als leermeester

Paard en relatie werkt vanuit de visie dat door te werken aan zelfvertrouwen de mogelijkheden voor mens en dier toenemen. De belangrijkste doelstellingen bij dagbesteding van Paard & Relatie zijn:

– Het aangaan van sociale contacten
– Even lekker ontspannen
– De eigen ontwikkeling

De helende kracht van dieren is eindeloos. Daar waar deelnemers het directe contact met andere mensen lastig vinden, daar vinden zij bij dieren veel gemakkelijker toegang. Dieren hebben geen verwachtingen en accepteren je zoals je bent. Alles is goed. Tegelijkertijd laten zij je ervaren en zien hoe het is om in interactie te zijn met de ander en daarin ook een stukje verantwoordelijkheid te dragen. Dieren die wij hierbij gebruiken: kippen, konijnen, varken, honden en natuurlijk paarden.

Iedereen hoort erbij

“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.” Albert Einstein

Paard & Relatie heeft als belangrijkste vertrekpunt dat er altijd wordt uitgegaan van de mogelijkheden van ieder mens. Er wordt niet zozeer gekeken naar wat ze niet kunnen maar er wordt vooral gekeken naar wat ze wel kunnen. Hierdoor neemt het zelfvertrouwen toe. Dat maakt dat er als vanzelf groei ontstaat.

Bij dagbesteding van Paard & Relatie hebben we geen vastomlijnd programma. We werken niet zo zeer direct aan de doelstellingen. Toch hebben we die wel degelijk. Het is onze visie dat mensen zich gemakkelijker ontwikkelen vanuit ontspanning en rust. Er wordt dan ook vooral gezocht naar een zo comfortabel mogelijke manier om samen bezig te zijn.

Jezelf ontwikkelen en bezig zijn met elkaar

Dagbesteding van Paard & Relatie wil vooral een plek zijn waar bezoekers graag naartoe gaan. Onze activiteiten en werkzaamheden zijn gericht op de mogelijkheden, de begeleidingsbehoefte en de zorg die bezoekers nodig hebben. We gaan voor iedereen opzoek naar een activiteit op stal die het beste bij hen past. Een activiteit die het welzijn van henzelf maar ook die van anderen bevordert.

Wil je meer informatie over dagbesteding bij Paard & Relatie? Vraag ernaar